Sunny Beach Essential Info

information bulgaria holidays, currency, time difference, average temperature

Vertrek luchthavens: Londen (Gatwick, Heathrow, Luton, Southend, Stansted), Belfast, Birmingham, Blackpool, Bournemouth, Bristol, Cardiff, East Midlands, Edinburgh, Exeter, Glasgow, Glasgow Prestwick, Humberside, Liverpool, Manchester, Newcastle en Southampton.

Aankomst Luchthaven: Bourgas, Bulgarije

Over Sunny Beach: Beroemd geworden door 4oD’s ‘Wat gebeurt er in Sunny Beach en Kavos’, is Sunny Beach al jarenlang de nummer 1 bestemming voor clubgangers uit het Verenigd Koninkrijk en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Met bars en clubs genoeg om Ibiza en Ayia Napa te evenaren, het heeft alle ingrediënten voor een briljante clubvakantie voor meiden en jongens met de toegevoegde bonus dat het goedkoop is! In het hart van dit resort is een strand … dat is zonnig. En lang. 5 mijl lang, dus genoeg ruimte voor een partijtje voetbal, volleybal of een ontspannen bal. Om ervoor te zorgen dat je een probleemloze vakantie-ervaring hebt, bekijk je de volgende informatie in onze essentiële reisadviezengids:

Wanneer moet ik naar Sunny Beach gaan? Het feestseizoen in Sunny Beach, Bulgarije is langer dan de meeste andere resorts, met warm weer en volle bars en clubs van mei tot september. Juli en augustus worden beschouwd als ‘piekperioden’, dus dat zijn de beste maanden om te gaan voor de meest bruisende 18-30 feeststemming. In de piekmaanden is alles echter duurder. Als je wat geld wilt sparen, ga dan naar buiten in eind mei of de eerste paar weken in september. Het weer is nog steeds in de 20-er jaren en clubs gaan nog steeds sterk, dus je zult nog steeds een geweldige tijd hebben en je geld zal nog wat verder uitrekken.

Het weer in Sunny Beach: Sunny Beach is het warmst in juli, met een gemiddelde temperatuur van 28ºC. Dit is ook de beste tijd van het jaar om te zwemmen in de zee, want het water is een heerlijke 24ºC. De zon schijnt ongeveer 12 uur per dag in het hoogseizoen in Sunny Beach, dus voldoende gelegenheid om jezelf een zonovergoten gloed te bezorgen. Het is echter bekend dat Sunny Beach de oneven stortbui heeft vergezeld van donder en bliksem, dus wees voorbereid op een verandering van het weer. Deze tijd is het best besteed aan het hebben van een maaltijd en wat cocktails, bieren, schoten of viskommen … onder dekking natuurlijk!

Gezondheid en veiligheid: Zorg voordat u op reis gaat voor voldoende reis- en medische verzekering. Hoewel het geen vervanging is voor een verzekering, is het ook een goed idee om een ​​gratis Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) te krijgen voordat je naar Bulgarije gaat. Het geeft u mogelijk recht op een medische behandeling als het nodig is tijdens uw reis (terwijl Groot-Brittannië deel uitmaakt van de EU), dus vergeet het niet wanneer u inpakt. Het is vermeldenswaard dat de EHIC je niet dekt als je een medische behandeling nodig hebt, dus als je op lange termijn medicatie neemt, neem dan zeker genoeg mee voor het geval er onvoorziene vertragingen zijn in je vlucht naar huis.

Paspoorten en visa: U heeft geen visum nodig om naar Bulgarije te reizen, maar u heeft wel een geldig Brits of Europees paspoort nodig. Zorg ervoor dat uw paspoort geldig is voordat u vertrekt en dat het geldig blijft voor de duur van uw verblijf plus 6 maanden. Als uw vakantie ten einde loopt voordat u klaar bent om naar huis te gaan, mag u maximaal drie maanden in Bulgarije verblijven. Nog langer en je zult een verblijfsvergunning moeten aanvragen.

Gezondheidszorg en inloopcentra: Voor elk gezondheidsgerelateerd noodgeval kunt u 112 bellen, of voor het overzeese ministerie van volksgezondheid kunt u bellen naar +44 191 218 1999 om te helpen met een reisverzekering.

Politie en beveiliging: Zakkenrollen en overladen komt steeds vaker voor in Bulgarije en toeristen zijn gemakkelijke prooien, dus het is aan te raden om ‘s avonds laat alleen rond te lopen en geen grote hoeveelheden contant geld of waardevolle spullen bij je te hebben. Er zijn meldingen geweest dat autobanden opzettelijk zijn doorboord als onderdeel van een zwendel. Tijdens het onderzoeken van de punctie leidt iemand de bestuurder af en worden persoonlijke bezittingen en documenten gestolen uit het voertuig. Wees waakzaam als u onder deze omstandigheden moet stoppen en zorg ervoor dat uw bezittingen veilig zijn. Voor alle soorten noodgevallen kunt u 112 bellen.

Geldautomaten en valuta: Het is altijd goed om jezelf vertrouwd te maken met de lokale geldpunten terwijl je weg bent, maar controleer of je kosten zult maken als je ze gebruikt. Als algemene regel geldt dat de geldautomaten in Sunny Beach u 200 Leva per keer kunnen laten opnemen van bank- of creditcards zoals Visa en Eurocard / Mastercard. Met de geldautomaat bij First Investment Bank in Flower Street, een blok verwijderd van de Beach Promenade-overtocht, kunt u echter 400 Leva per keer opnemen. Als u een vergoeding per opname betaalt aan uw kaartmaatschappij, is dit ook een goede manier om geld te besparen. In een aantal clubs, bars en restaurants kun je met een kaart betalen, maar niet overal, dus zorg ervoor dat je een combinatie van contant geld en een kaart hebt. Je kunt ook prepaid-valutakaarten gebruiken tijdens je verblijf, waarmee je een bedrag kunt bijspijkeren voordat je vertrekt en budgetten voor je uitgaven.

Sunny Beach Nightlife Map:
Map of Sunny Beach strip