Malia Key Info

All the essential information you need before you head out to Malia this summer!

malia essential information graphics

Vertrek luchthavens Londen (Gatwick, Luton of Stansted), Belfast, Birmingham, Bristol, Cardiff, Dublin, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Leeds / Bradford, Manchester en Newcastle.

Aankomst luchthaven: Heraklion, Kreta

Over Malia: Malia staat bekend als de wildste clubplaats in heel Griekenland en is een magneet voor duizenden jongens en meisjes tijdens de zomermaanden. Het paradijs van Malia, gelegen op de noordoostelijke hoek van de regio Heraklion op Kreta, bestaat uit witte zandstranden en helderblauwe wateren. En als de zon ondergaat, transformeert Malia zichzelf in het ultieme feestbeest! The Strip komt tot leven, en jij ook als je je haar in de steek laat en de beste cocktails in heel Griekenland drinkt. Om ervoor te zorgen dat je een probleemloze vakantie-ervaring hebt, bekijk je de volgende informatie in onze essentiële reisadviezengids:

Wanneer naar Malia te gaan: Voor een feestvakantie, wil je Malia bezoeken tussen de topmaanden van mei tot oktober. De maanden juni, juli en augustus zijn wanneer het resort op zijn best is; dit zijn de warmste maanden, en niet alleen qua weer! Als u tijdens deze tijden reist, zijn de vlucht- en accommodatieprijzen een beetje duurder. Als u wat geld wilt besparen, reis dan aan het begin of het einde van het hoogseizoen, omdat de prijzen iets goedkoper zijn, maar Malia stiller. Hoe dan ook, u kunt garanderen dat uw feestvakantie in Malia geweldig zal zijn.

Het weer in Malia: Je zou naast perfect weer verwachten in juli en augustus in Malia. Dit zijn de warmste maanden, met temperaturen rond de 30ºC, terwijl mei, juni, september en oktober een beetje koeler zijn maar nog steeds (meestal!) Veel warmer dan thuis! 

Gezondheid en veiligheid: Zorg voordat u op reis gaat voor voldoende reis- en medische verzekering. Hoewel het geen vervanging is voor een verzekering, is het ook een goed idee om een ​​gratis Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) te krijgen voordat je naar Malia vertrekt. Het geeft u mogelijk recht op een medische behandeling als het nodig is tijdens uw reis (terwijl Groot-Brittannië deel uitmaakt van de EU), dus vergeet het niet wanneer u inpakt. Het is vermeldenswaard dat de EHIC je niet dekt als je een medische behandeling nodig hebt, dus als je op lange termijn medicatie neemt, neem dan zeker genoeg mee voor het geval er onvoorziene vertragingen zijn in je vlucht naar huis. 

Paspoorten en visa: U hebt geen visum nodig om naar Griekenland te reizen, maar u hebt een geldig paspoort nodig. Zorg ervoor dat uw paspoort geldig is voordat u vertrekt en dat het geldig blijft voor de duur van uw verblijf plus 6 maanden. Als uw vakantie eindigt, maar u bent nog niet klaar om naar huis te gaan, mag u maximaal drie maanden in Griekenland verblijven. Als je langer zou willen blijven, zou je een verblijfsvergunning moeten aanvragen.

Gezondheidszorg en Walk in Centers: Er zijn een aantal zorgcentra in Malia, dus in het ongelukkige geval dat u er een nodig heeft, zullen ze niet moeilijk te vinden zijn. Cretan Medicare is het belangrijkste centrum in de buurt van de straat, aan de Dimokratias-straat 86.

Politie en beveiliging: Voor het lokale politiebureau bel + 30 (897) 22222. In geval van nood, bel 112 voor de hulpdiensten. Als u zich zorgen maakt over beveiligingsproblemen in uw hotel, spreek dan met het personeel van de receptie, die mogelijk over kluisjes beschikt om uw waardevolle spullen veilig te bewaren. Sommige hotels hebben ook een eigen beveiligingspersoneel, dus zorg ervoor dat je dit controleert voordat je vertrekt.

ATMS en valuta: Als je je zorgen maakt over al je zakgeld in contanten, wees dan niet bang; er zijn een aantal andere manieren waarop u kunt betalen en uw geld kunt beschermen. U vindt een aantal geldautomaten in Malia, maar voordat u ze gebruikt, moet u bij uw bank navragen hoeveel zij u in rekening brengen om uw geld op te nemen. In een aantal clubs, bars en restaurants kun je met een kaart betalen, maar niet overal, dus zorg ervoor dat je een combinatie van contant geld en een kaart hebt. Je kunt ook prepaid-valutakaarten gebruiken tijdens je verblijf, waarmee je een bedrag kunt bijspijkeren voordat je vertrekt en budgetten voor je uitgaven.