Kavos Key Info

Kavos key info icons - country, currency, plug adaptor, flight duration, average temperature

Vertrek luchthavens: Londen (Gatwick, Luton of Stansted), Belfast, Birmingham, Bristol, East Midlands, Edinburgh, Glasgow, Manchester en Newcastle.

Aankomst luchthaven: Corfu

Over Kavos: Kavos is een van de beste vakantiebestemmingen voor clubs. Voordat duizenden 18- tot 30-jarigen het feestmekka Kavos vonden, was het een rustig vissersdorp en heeft het nog steeds deze charme en karakter. In Kavos kunt u tijdens het zomerseizoen zon, zee, clubs en stranden verwachten. De hoofdstrip begint vanaf de vroege avond levendig te worden en is tot de volgende dag 7 dagen per week tot de volgende dag helemaal tot aan het ontbijt gek. Als de jongens en meisjes niet hard feesten, liggen ze op het strand in de zon te zonnen. Om ervoor te zorgen dat je een probleemloze vakantie-ervaring hebt, bekijk je de volgende informatie in onze essentiële reisadviezengids:

Wanneer naar Kavos te gaan: De beste tijd om Kavos te bezoeken is tussen de piekmaanden van juni en september, wanneer de Griekse zon feestgangers trekt van over de hele wereld naar het zuiden van Corfu. Gedurende deze tijd is het resort op zijn warmst, en niet alleen qua weer! Als u uw vakantie halverwege deze periode plant, zullen de vlucht- en accommodatieprijzen een beetje duurder zijn. Om wat geld te besparen, overweeg dan om aan het begin of einde van het hoogseizoen te reizen, verwacht gewoon dat er iets minder mensen in het resort zijn om je boogie op te zetten! Hoe dan ook, u kunt garanderen dat uw vakantie van 18-30 in Kavos geweldig zal zijn.

Kavos Weer: Als je wilt ontsnappen aan de regen en badend in de zon wilt genieten, is Kavos zeker de juiste plek. Met ongeveer twaalf uur brandende zon per dag tijdens het zomerseizoen, kunt u een goede zomergarderobe meenemen voor uw feestvakantie! Juni tot augustus zijn de warmste maanden, met temperaturen boven de 30ºC, terwijl april, mei, september en oktober een beetje koeler zijn, hoewel nog steeds heet in vergelijking met ons veranderlijke Engelse weer!

Gezondheid en veiligheid: Zorg voordat u vertrekt voor voldoende reis- en ziektekostenverzekering. Hoewel het geen vervanging is voor een verzekering, is het ook een goed idee om een ​​gratis Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) te krijgen voordat je naar Griekenland gaat. Het geeft u mogelijk recht op een medische behandeling als het nodig is tijdens uw reis (terwijl Groot-Brittannië deel uitmaakt van de EU), dus vergeet het niet wanneer u inpakt. Het is vermeldenswaard dat de EHIC je niet dekt als je een medische behandeling nodig hebt, dus als je op lange termijn medicatie neemt, neem dan zeker genoeg mee voor het geval er onvoorziene vertragingen zijn in je vlucht naar huis.

Paspoorten en visa: U hebt geen visum nodig om naar Griekenland te reizen, maar u hebt een geldig Brits of Europees paspoort nodig. Zorg ervoor dat uw paspoort geldig is voordat u vertrekt en dat het geldig blijft voor de duur van uw verblijf plus 6 maanden. Als uw vakantie eindigt, maar u bent nog niet klaar om naar huis te gaan, mag u maximaal drie maanden in Griekenland verblijven. Nog langer en je zou een verblijfsvergunning moeten aanvragen.

Gezondheidszorg en Walk in Centers: Er is geen tekort aan medische centra in Kavos, dus in het ongelukkige geval dat u er een moet bezoeken, wordt u goed verzorgd. Medische centra zijn verspreid over de Strip en zijn experts in het helpen van ons toeristen 24/7. In geval van nood, bel het Europese nummer 112 voor hulpdiensten.

Politie en beveiliging: Als je met de politie moet praten, is er een politiebureau op slechts zeven mijl van het resort Kavos. Het nummer voor de politie is 26620-22222. In geval van nood, bel 112 voor de hulpdiensten. Als u zich zorgen maakt over beveiligingsproblemen in uw hotel, neem dan contact op met de receptiemedewerkers die mogelijk kluisjes hebben om uw waardevolle spullen veilig te bewaren. Sommige hotels hebben ook een eigen beveiligingspersoneel, dus zorg ervoor dat je dit controleert voordat je vertrekt.

Geldautomaten en valuta: Het is niet nodig om al uw zakgeld in contanten (in ponden of euro’s) te brengen, want er zijn een aantal andere manieren waarop u kunt betalen en uw geld kunt beschermen. U vindt een aantal geldautomaten in Kavos, maar voordat u ze gebruikt, moet u bij uw bank navragen hoeveel zij u in rekening brengen om uw geld op te nemen. U moet ook uw bank op de hoogte stellen dat u uw bankpas / creditcard in het buitenland gaat gebruiken – bel ze gewoon voordat u vertrekt. In een groot aantal clubs, bars en restaurants kun je met een kaart betalen, maar niet allemaal, dus zorg ervoor dat je een combinatie van contant geld en een kaart hebt. Je kunt ook prepaid-valutakaarten gebruiken in Kavos, waarmee je een bedrag kunt bijspijkeren voordat je vertrekt en budgetten voor je uitgaven.

Kavos Strip Map:
Map of clubs and bars in Kavos