Ibiza Key Info

Ibiza key info icons - country, currency, plug adaptor, flight duration, average temperature

Vertrek luchthavens: Londen (Heathrow, Gatwick, Luton, Southend of Stansted), Belfast, Birmingham, Blackpool, Bristol, Cardiff, East Midlands, Edinburgh, Exeter, Glasgow, Glasgow Prestwick, Humberside, Liverpool, Manchester, Newcastle en Southampton.

Aankomst luchthaven: Ibiza

Over Ibiza: Ibiza staat al decennia lang bekend om zijn scene van 18-30 clubs. Met enkele van de beste superclubs ter wereld zul je je nooit vervelen. Het zomerseizoen begint eind mei en duurt tot begin oktober met de legendarische slotfeesten. Hoewel de clubs duur zijn, kun je geweldige pre-club drankaanbiedingen vinden in San Antonio op The Strip. Er zijn epische strandclubs, zonsondergangfeesten en meer stranden dan je zult weten wat je ermee kunt doen. Om ervoor te zorgen dat je een probleemloze vakantie-ervaring hebt, bekijk je de volgende informatie in onze essentiële reisadviezengids:

Wanneer ga je naar Ibiza: Jet uit naar Ibiza off peak voor een lagere prijs in mei of oktober en je kunt verwachten dat ongeveer de helft van de evenementen en clubs open zijn, en het weer om koeler te zijn. Het is echter een goed moment en misschien kun je op Ibiza’s legendarische slotfeesten in oktober raken. Als Ibiza piekt in juli en augustus, zullen je reiskosten duurder zijn, maar er zullen zoveel evenementen zijn om uit te kiezen dat je moeite hebt met het vinden van tijd voor allemaal! Veel mensen kiezen september voor hun vakantie op Ibiza, want de beroemde clubavonden zijn nog steeds aan de gang en het is nog steeds zonneweer!

Het weer in Ibiza: Het weer in Ibiza
De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden op Ibiza is 26ºC met een minimum van 12 uur daglicht. Wanneer de temperatuur ‘s nachts boven 20ºC is, weet je dat wanneer de zon opkomt, het een scorcher zal worden! Gezondheid & Veiligheid Voor reizen naar Ibiza moet je reis- en medische verzekering hebben; je weet nooit wat er kan gebeuren tijdens een avondje uit! Hoewel het geen vervanging is voor een verzekering, is het ook een goed idee om een ​​gratis Europese ziekteverzekeringskaart (EHIC) te krijgen voordat je naar Ibiza vertrekt. Het geeft u mogelijk recht op een medische behandeling als het nodig is tijdens uw reis (terwijl Groot-Brittannië deel uitmaakt van de EU), dus vergeet het niet wanneer u inpakt. Het is vermeldenswaard dat de EHIC je niet dekt als je een medische behandeling nodig hebt, dus als je op lange termijn medicatie neemt, neem dan zeker genoeg mee voor het geval er onvoorziene vertragingen zijn in je vlucht naar huis.

Paspoort en visa: Je hebt geen visum nodig om naar Ibiza te reizen, maar je hebt een geldig paspoort nodig. Zorg ervoor dat uw paspoort geldig is voordat u vertrekt en dat het geldig blijft voor de duur van uw verblijf plus 6 maanden. Als je vakantie ten einde loopt voordat je klaar bent om naar huis te gaan, mag je maximaal drie maanden op Ibiza verblijven. Nog langer en je zou een verblijfsvergunning moeten aanvragen.

Gezondheidszorg: Het ziekenhuis op Ibiza heet Can Misses, gelegen in de buurt van Ibiza-stad. Er zijn een aantal gezondheidscentra in Ibiza als je er een nodig hebt voor kleinere noodsituaties. In San Antonio is het bij Ses Sequies, 6 en er is er één in Ibiza-stad en Santa Eulalia, afhankelijk van waar je verblijft. Vergeet alleen uw EHIC niet.

Politie en beveiliging: Het noodnummer op Ibiza is 112. Als u met de politie moet spreken en uw Spaans niet vloeiend is, bel dan 902 102 112 om het misdrijf te melden. Als er een kluis in je kamer is, is het altijd een goed idee om je waardevolle spullen daar in te stoppen. Hotels houden misschien een kluis bij de receptie.

Geldautomaten en valuta: Als je je zorgen maakt om al je zakgeld in contanten te brengen, wees dan niet bang; er zijn een aantal andere manieren waarop u kunt betalen en uw geld kunt beschermen. U vindt een aantal geldautomaten op Ibiza, maar voordat u ze gebruikt, moet u bij uw bank navragen hoeveel zij u in rekening brengen om uw geld op te nemen. In een aantal clubs, bars en restaurants kun je met een kaart betalen, maar niet overal, dus zorg ervoor dat je een combinatie van contant geld en een kaart hebt. Je kunt ook prepaid-valutakaarten gebruiken tijdens je verblijf, waarmee je een bedrag kunt bijspijkeren voordat je vertrekt en budgetten voor je uitgaven.