Ayia Napa Key Info

Ayia Napa key info icons - country, currency, plug adaptor, flight duration, average temperature

Vertrek luchthavens: Ayia Napa is situated on the eastern coast of Cyprus

Fly from: Londen (Heathrow, Gatwick, Luton, Southend of Stansted), Belfast, Birmingham, Blackpool, Bristol, Cardiff, East Midlands, Edinburgh, Exeter, Glasgow, Glasgow Prestwick, Humberside, Liverpool, Manchester, Newcastle en Southampton.

Aankomst Luchthaven: Larnaca, Cyprus

Over Ayia Napa: Met een groot aantal clubs, ondersteund door een aantal ongelooflijke pubs, bars en perfecte stranden, is Ayia Napa het 18-30-clubparadijs. Napa was vroeger een klein, rustig vissersdorpje. Niet meer. Vandaag verwelkomt het hardcore clubbers met open armen en heeft een fantastische, vriendelijke, feestelijke sfeer die elders moeilijk te evenaren is. Om ervoor te zorgen dat je een probleemloze vakantie-ervaring hebt, bekijk je de volgende informatie in onze essentiële reisadviezengids:

Wanneer naar Ayia Napa gaan? Gelegen in het uiterste zuiden van de Middellandse Zee, brengt Cyprus het grootste deel van het jaar door de zon. De clubs beginnen al in april en blijven open tot september, hoewel het resort in zijn levendigste is in juni, juli en augustus. Vanwege het feit dat dit de piekmaanden zijn, zijn vluchtprijzen en accommodatie in deze periode meestal duurder. Als u wat geld wilt besparen, zijn de maanden april, mei en september voordeliger om te reizen, hoewel ze ook iets minder druk zijn.

Ayia Napa Weer Cyprus heeft ongeveer 340 dagen zon per jaar, dus blauwe lucht is gegarandeerd! De temperaturen stijgen al in april, dus het zou niet ongebruikelijk zijn om mensen met Pasen op het strand in hun badkleding te zien. Tijdens de belangrijkste zomermaanden temperaturen boven de 30ºC en af ​​en toe kruipt het in de richting van 40ºC.

Gezondheid en veiligheid Zorg voordat u naar Cyprus gaat voor voldoende reis- en ziektekostenverzekering. Hoewel het geen vervanging is voor een verzekering, is het ook een goed idee om een ​​gratis Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK) te krijgen voordat je naar Ayia Napa vertrekt. Het geeft u mogelijk recht op een medische behandeling als het nodig is tijdens uw reis (terwijl Groot-Brittannië deel uitmaakt van de EU), dus vergeet het niet wanneer u inpakt. Het is vermeldenswaard dat de EHIC je niet dekt als je een medische behandeling nodig hebt, dus als je op lange termijn medicatie neemt, neem dan zeker genoeg mee voor het geval er onvoorziene vertragingen zijn in je vlucht naar huis.

Paspoorten en visa: Als u in het bezit bent van een geldig Brits of Europees paspoort, heeft u geen visum nodig om naar Cyprus te reizen. Zorg ervoor dat uw paspoort geldig is voordat u vertrekt en blijft geldig gedurende de duur van uw verblijf, plus 6 maanden. Als uw vakantie ten einde loopt voordat u klaar bent om naar huis te gaan, mag u maximaal drie maanden in Cyprus verblijven. Als je langer zou willen blijven, zou je de toelatingseisen moeten checken bij de High Commission van de Republiek Cyprus in Londen.

Gezondheidszorg en Walk in Centers: In het ongelukkige geval dat u ziek wordt tijdens uw vakantie, zijn er een aantal plaatsen waar u medische hulp kunt zoeken in Ayia Napa; voor kleine kwaaltjes kun je de apotheek gebruiken en voor meer ernstige problemen zijn er een aantal medische centra. Saveco Health Centre ligt vlak bij Nissi Avenue, in het hart van Ayia Napa, en biedt 24 uur per dag service aan toeristen en de lokale bevolking in de regio Ayia Napa.

Politie en beveiliging: Om je te helpen je veilig te voelen terwijl je weg bent, is er een politiebureau in het midden van Ayia Napa. In het geval van kleine misdrijven, kunt u 22-808080 bellen voor assistentie. In noodgevallen belt u het noodnummer 112/999 of 1499 om direct door te geven aan de politie. Veel van de hotels in Napa hebben hun eigen beveiligingsmedewerkers, dus als u iets in of rondom uw hotel moet melden, zorg er dan voor dat u naar hen gaat.

Geldautomaten en valuta: Als je je zorgen maakt over al je zakgeld in contanten, wees dan niet bang; er zijn een aantal andere manieren waarop u kunt betalen en uw geld kunt beschermen. U vindt een aantal geldautomaten in Napa, maar voordat u ze gebruikt, moet u bij uw bank navragen hoeveel zij u in rekening brengen om in te trekken. In een aantal clubs, bars en restaurants kun je met een kaart betalen, maar niet overal, dus zorg ervoor dat je een combinatie van contant geld en een kaart hebt. Je kunt ook prepaid-valutakaarten gebruiken tijdens je verblijf, waarmee je een bedrag kunt bijspijkeren voordat je vertrekt en budgetten voor je uitgaven.

Nightlife Map:
Map of Ayia Napa nightlife clubs